Δες ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στις αγορές μέσω διαδικτύου και πώς θα τα αποφύγεις.

Οι αγορές μέσω διαδικτύου κερδίζουν συνεχώς έδαφος και όχι άδικα, αφού τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι δεν χρειάζεται να αφήσεις την άνεση του σπίτι σου, αφού μπορείς να αποκτήσεις ότι χρειάζεσαι εσύ και η μοτοσυκλέτα σου μέσω υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου. Έτσι, γλυτώνεις τις μετακινήσεις, το χάσιμο χρόνου, αλλά και το κουβάλημα αφού τα προϊόντα παραδίδονται όπου επιλέξεις. Επίσης, μέσα από το ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείς να δεις όλες τις πιθανές παραλλαγές του προϊόντος που σε ενδιαφέρει, όπως χρώματα ή μεγέθη, πράγμα που είναι δύσκολο να συμβεί σε ένα φυσικό κατάστημα λόγω χώρου. Στα e-shops εμφανίζονται συχνά προσφορές και συνήθως δεν επιβαρύνεσαι με μεταφορικά για αγορές από κάποιο ποσό και πάνω.

Όμως, κάνοντας αγορές από ηλεκτρονικό κατάστημα δεν έχεις έναν υπεύθυνο πωλήσεων να σε βοηθήσει και να λύσει τις απορίες σου. Ας δούμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται και πώς θα τα αποφύγεις.

Στην περίπτωση αγοράς ανταλλακτικών ή αξεσουάρ, είτε μιλάμε για γνήσια είτε για after market, πρέπει να σιγουρευτείς ότι αυτό που θα επιλέξεις είναι συμβατό με τη μοτοσυκλέτα σου. Μπορεί ίδια μοντέλα διαφορετικής χρονολογίας να χρησιμοποιούν διαφορετικό ανταλλακτικό. Για να μη βρεθείς λοιπόν με κάτι που δεν συμβατό, πρέπει να σιγουρευτείς μέσω του κωδικού του κάθε προϊόντος. Επίσης, πρέπει να δεις αν το αξεσουάρ που θέλεις να αγοράσεις χρειάζεται και κάτι άλλο προκειμένου να τοποθετηθεί. Για παράδειγμα, αν θέλεις μια κεντρική βαλίτσα, θα χρειαστείς μάλλον και συμβατή σχάρα ή βάση. Αν πάλι χρειάζεσαι ελαστικά, πρέπει να προσέξεις τη διάσταση και την ημερομηνία κατασκευής, αν είναι διαθέσιμη.

Αν θέλεις να αγοράσεις είδη ένδυσης και προστατευτικό εξοπλισμό, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να δοκιμάσεις το προϊόν για να δεις αν είναι στα μέτρα σου. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον οδηγό που υπάρχει στο site της κάθε εταιρείας καθώς το νούμερο μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Πριν αγοράσεις σιγουρέψου ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δέχεται επιστροφές και κάνει αλλαγές προϊόντων, αλλά σε αυτή την περίπτωση να είσαι έτοιμος να πληρώσεις τα μεταφορικά.

Οι τιμές για το ίδιο ακριβώς προϊόν αλλάζουν από κατάστημα σε κατάστημα, οπότε κάνε έρευνα αγοράς πριν επιλέξεις. Έτσι, δεν αποκλείεται να πέσεις σε κάποια προσφορά όπως συνήθως συμβαίνει με τελευταία κομμάτια ή παλαιότερα μοντέλα. Τέλος, για να αποφύγεις τις απάτες πρέπει να επιλέξεις, ένα έμπιστο κατάστημα με μεγάλο όνομα στον χώρο. Δες κριτικές και ψάξε πριν αποφασίσεις.